Hvordan laver jeg double unders? Lær at lave double unders med denne 5 trins guide!

Denne step by step guide til double unders giver dig de nødvendige råd, der kan bringe dig fra frustration til glæde over øvelsen. Double unders er et spørgsmål om koordination og rytme. Er du nybegynder og har svært ved at finde koordinationen og rytmen, når du forsøger at lave double unders, så følg disse 5 nedenstående trin:

 

Læs også: Test af speed ropes - Guide til valg af det bedste speed rope på markedet.

 

  1. Find et velegnet sjippetov/speed rope

Sjippetov fås i mange varianter. Både hvad angår håndtag, men også selve kabeltypen. Med hensyn til håndtag fås disse i både korte og lange versioner. Du bør først og fremmest vælge nogle håndtag, der passer godt i dine hænder. Har du større hænder end gennemsnittet, vil et par større håndtag nok være at foretrække, da du bedre vil kunne holde fast på dem. Hvad angår valget af kabeltype bør du her også gøre dig nogle overvejelser. Kabler fås både tunge og lette og med og uden coating. Er du nybegynder vil et lidt tungere kabel være at foretrække, da du bedre vil kunne fornemme det grundet den større modstand, som det giver. I takt med at du bliver bedre og bedre til øvelsen og kan fornemme kablet mere og mere, bør du overveje at skifte til et lettere kabel. 

  1. Justér tovet/kablet

Hvis du er nybegynder kan det være en god idé at gøre kablet lidt kortere, end hvad du føler er komfortabelt. Det roterende kabel skal dermed ikke tilbagelægge lige så lang en afstand, og derfor bliver det lettere at nå to gange over. Du skal dog stadigvæk have noget længde på kablet at arbejde med, så undgå at det bliver alt for kort. Du kan med fordel stille dig på kablet med begge fødder placeret tæt på hinanden samtidigt med, at du holder dine arme tæt indtil kroppen for at sikre dig, at du stadigvæk har noget længde at arbejde med. Kablet skal nemlig helst være let bøjet fremfor helt stramt i den position. 

  1. Hold armene tæt ind til kroppen

Som nævnt ovenover er det vigtigt, at du holder armene tæt indtil kroppen, da rotationen skal ske i håndleddene og ikke i armene. Hvis du benytter armene fremfor håndleddene, vil du få svært ved at rotere sjippetovet hurtigt nok, og dine double unders vil derfor blive ineffektive og dine arme trætte. 

  1. Start med single unders

Før du forsøger at lave double unders, kan det være en god idé at blive god til single unders. Øv dig på single unders og forsøg gerne at lave 100 fejlfrit. Sørg for at holde din brystkasse oprejst under øvelsen og dine ben udstrakte! Det kan være en god ide at optage dine hop på video, så du kan nærstudere din teknik. Når du har opnået 100 fejlfrie singles, er du klar til double unders. 

  1. Lær at lave double unders

Når du skal lære at lave double unders, er det vigtigt, at du bibeholder den samme kropsholdning, som når du laver single unders, dvs. en udstrakt og oprejst position. Undgå at bøje benene i forsøget på at nå to gange over. I stedet bør du lave ét højt hop og tre almindelige hop til at starte med (stadigvæk single unders). Ved at lave ét højt hop og tre almindelige hop forbereder du så småt kroppen på den rytme, der kræves for at udføre øvelsen korrekt. Det høje hop er nemlig den rytme, der så at sige kræves for at kablet kan nå at passere to gange under. Når dette er forsøgt gjort, kan du nu prøve at lave tre single unders og én double under. Når dette er gjort x antal gange med succes, kan du prøve med to single unders og én double under. Derefter én single under og én double under. Når dette lykkedes, er du klar til at lave to double unders i træk, herefter tre double unders i træk, osv. Undgå at forsøge med for mange double unders i træk de første gange. Husk selvfølgelig også at håndleddene skal bevæge sig hurtigt rundt, når du roterer sjippetovet.

Sidst, men ikke mindst, så sørg for at bygge det stille og roligt op, så du undgår for mange frustrerende øjeblikke. Hvis det ikke lykkedes i første, andet eller tredje forsøg, så stop op, tag en kort pause og forsøg så igen efter bedste evne. Hvis du følger disse trin, giver dig tid til at øve og bliver ved, er du ikke langt fra kunne lave dine første ti double unders i træk.