Hvad er de bedste grips til crossfit?

Det kan være svært at finde ud af, hvad der er de bedste crossfit grips på markedet, for det er individuelt hvad der passer bedst til dine behov. Det er dog sikkert, at grips giver dig nogle fordele, som opvejer de eventuelle gener, der er ved at finde dem frem og tage dem på.

Hvis man for eksempel er ny i crossfitverdenen, har man ikke nødvendigvis det fulde overblik over hvilke accessories, der er gode at have til sporten, men der er visse remedier der er gode at have fra starten. En af de accessories, der er gode at have, er et par grips. Et par grips giver følgende fordele:

Læs også: Test af grips til crossfit - Guide til valg af de bedste grips til crossfit på markedet.

 

  1. Grips skåner dine hænder, så du undgår ødelagte hænder:

Du har sikkert prøvet det nogle gange. Du giver alt, hvad du har under en workout, glemmer at passe på dine hænder, glemmer måske også at bruge kalk - for derefter at finde ud af at dine hænder er fuldstændigt oprevne. Du har muligvis bemærket det undervejs, men adrenalinen gør, at du ikke rigtig mærker det før efter træningen. Næste gang du skal vaske hænder, mærker du virkelig at det svier. Med grips kan du til en vis grad undgå dette scenarie, da gode grips vil mindske friktionen mellem din hud og pull-up baren. Med visse typer grips behøver du ikke engang at supplere med kalk, da materialet er af en sådan karakter, at du til en vis grad undgår rifter.

 

  1. Få et bedre greb i pull-up baren:

Grips giver dig et forbedret greb, når du laver gymnastiske øvelser i baren. Bear Komplex Carbon Comp Grips, som er nogle af de bedste grips til crossfit, benytter sig for eksempel af klistret letvægts-carbonfiber, som gør det langt lettere for dig at holde fast i en glat pull-up bar. Dette er især vigtigt, når du træt og dit greb er ved at slippe baren. Udover en forøget sikkerhed i forhold til at miste grebet og dermed falde ned, vil du typisk også kunne klemme et par ekstra reps ud af dit sæt, simpelthen fordi gripsene ”klistrer” sig fast til baren. Udover et forbedret greb i baren er grips også rigtig gode at benytte til kettlebell-øvelser såsom kettlebell snatch, kettlebell clean & jerk og kettlebell swings, hvor du ligesom til de gymnastiske øvelser i pull-up baren skåner dine hænder og forbedrer dit greb.

Grips vil utvivlsomt skåne dine hænder under en workout, ligesom de vil forbedre dit greb til en række øvelser. Derfor bør du overveje at anskaffe dig et par grips til crossfit, hvis du ikke i forvejen har et par. Uanset fabrikatet vil et par grips næsten altid være et fremskridt i forhold til bare hænder. Du bør dog undersøge markedet for grips inden et eventuelt køb for at finde den model, der passer bedst til dine behov. Nogle grips vil være mere velegnet til visse øvelser, mens andre grips vil være mere velegnet til andre. Om det er 2 hole grips, 3 hole grips eller no hole grips kan også have en betydning i forhold til dit endelige valg.