Test af grips til crossfit - Guide til valg af de bedste grips til crossfit på markedet

Anmeldelse af grips:

Hvis du gerne vil undgå flossede hænder næste gang der er pull ups på dit crossfit WOD program, så læs med her og bliv klogere på hvilke grips du bør overveje at købe, næste gang du er på udkig efter et nyt par. Grips til crossfit, som i bund og grund er en slags træningshandsker, kan være en god investering, hvis du vil undgå at ødelægge dine hænder og dermed ufrivilligt være nødsaget til at skulle holde et par dages pause fra din træning, fordi dine hænder ikke er brugbare. Foruden at skåne dine hænder, vil et par gode grips med stor sandsynlighed forbedre din træning. Dette skyldes, at grips for langt de flestes vedkommende vil gøre det muligt at øge antallet af repetitioner i de øvelser, hvor grips giver mening. Grips gør det for eksempel muligt at holde bedre fast i en glat pullup bar. Nogle varianter af grips ”klistrer” endda til pull-up baren og den effekt gør det muligt at klemme et par ekstra pull-ups ud af en workout, fordi du ikke vil miste grebet, som hvis du havde bare hænder. Et par gode grips vil derfor være en god investering, og du kan med fordel lade dem være en fast del af dit samlede crossfitudstyr næste gang du skal til træning.

I denne anmeldelse af crossfit grips vil plusser og minusser indgå i testen samt prisleje. En decideret anbefaling af de bedste crossfit grips, dvs. én specifik vinder, vil ikke blive givet, da det til en vis grad afhænger af, hvad formålet med det enkelte par grips er. Nogle grips er nemlig velegnede til én type træning, andre grips til en anden.

 

Læs også: Test af speed ropes - Guide til valg af det bedste speed rope på markedet.

 

Bear KompleX Grips Carbon

Bear KompleX Carbon Grips fås i 3 forskellige varianter: Bear KompleX 2 Hole Grips, Bear KompleX 3 Hole Grips og Bear KompleX No Hole Grips. Det, der kendetegner disse 3 varianter, er, at de er fremstillet af letvægtscarbon. Letvægtscarbon giver en klistret effekt i pull-up baren, hvilket gør det muligt at hænge bedre fast under selve workouten. Denne klistrende effekt, som carbon gripsene giver, mindsker derfor risikoen for at falde ned og slå sig, hvis dine hænder er ved at give efter. Det vil desuden gøre det lettere at tage et par ekstra reps, når du træt i armene. Det, der gør Bear KompleX Grips særdeles gode, er, at de er velegnede til alle typer pullup barer modsat visse andre grips, som f.eks. ikke duer til glatte pullup barer. Foruden pullup barer, kan de benyttes til dumbbell workouts, kettlebell workouts og barbell workouts, og så har du som nævnt 3 forskellige varianter at vælge i mellem. Ønsker du hurtige skift mellem træningsøvelserne, kan du med fordel vælge Bear KompleX No Hole fingerless Grips. Her behøver du nemlig ikke at tage fingrene ind og ud af gripsene. Hvis du derimod gerne vil have, at gripsene hele tiden sidder fastspændt til dine hænder, kan du vælge mellem 2 hole eller 3 hole varianten. Fordelen ved 2 hole varianten er, at det føles lidt mindre som at have grips på, og at selve materialet ikke dominerer så meget af din håndflade. Fordelen ved 3 hole versionen er, at du har lidt mere beskyttelse af håndfladen. Det er individuelt hvad der føles godt, og det er langt hen ad vejen en tilvænningssag.

Selvom det kan svært at pege på noget dårligt ved disse carbon grips, så er det måske det faktum, at de kan føles lidt stive før de er blevet benyttet et par gange.  Et minus ved dem er, at finger-pasformen ikke altid er helt perfekt, når de er helt nye. De kan nemlig godt føles lidt stramme, indtil de bliver brugt nogle gange, og materialet giver sig lidt. Det er dog ikke ensbetydende med, at effekten på gripsene er påvirket, for de skal ikke slides til, ligesom f.eks. læder grips skal, før de virker optimalt. En anden ting, der kan nævnes, er, at de ikke har nogen pude-effekt i velcrolukningen omkring håndleddet. Hvis du hopper ”forkert” op i baren kan det godt hive lidt i håndleddet og føles lidt ubehageligt. Har du prøvet det et par gange, finder du dog hurtigt ud af, hvordan dit hop skal times, så du ikke får et unødigt træk i dit håndled. Du kan desuden med fordel eksperimentere lidt med, hvordan de sidder bedst på dit håndled. Nogle atleter foretrækker at placere fingerhullerne ved spidsen af fingrene og velcro-lukningen tættere på håndleddet, så der dermed kommer lidt slack i selve gripsene, dvs. de er lidt bøjede i selve håndfladen.

 

Plus

 • Letvægtscarbon sikrer en ”klistret” effekt i pull-up baren og i ringene
 • Velegnede til begyndere, øvede og professionelle crossfittere
 • Langtidsholdbare og svære at slide i stykker
 • Skal ikke slides til før den fulde effekt af gripsene opnås
 • Velegnede til at lave strict pull ups og kipping pull ups med på både glatte og rug pull-up barer

Minus

 • Skal for folk med store fingre benyttes et par gange før finger-pasformen er optimal
 • Ingen pude effekt i velcrolukningen

Prismæssigt ligger de lidt højere end mange andre grips, men de ligger stadigvæk i et fornuftigt prisleje, og hvis du tager holdbarheden med i betragtning, så er det en god investering. Alt i alt er der tale om rigtig gode grips, hvilket understreges af det faktum, at de benyttes af verdenseliten til CrossFit Games, heriblandt den danske crossfit atlet Rasmus Andersen.

Find dine Bear KompleX Carbon Grips her.

 

JAW Pullup Grips

JAW Pullup Grips er et andet velkendt brand på grips markedet, som bl.a. benyttes af den norske crossfitter og CrossFit Games deltager Kristin Holte. JAW Grips er fremstillet i et fugtabsorberende stof, som er blødt, hvilket gør det behageligt at have på under en workout, hvor du f.eks. har brug for grips til pull ups. Dette er en fordel, hvis du er i gang med en længere wod eller metcon, hvor et par ”stivere” grips kan være lidt mindre komfortable at have på. En anden fordel ved at have de bløde grips på fra JAW er, at du nemt kan have dem på under hele workouten, dels fordi de er svedabsorberende, og dels fordi de ikke generer under øvelser, hvor grips ikke er nødvendige. F.eks. ved sjipning med et speed rope er JAW Grips klart at foretrække fremfor mange andre grips, da stoffet mere eller mindre går i ét med hånden og ikke genererer dit greb på håndtagene.  

Der, hvor JAW Grips kan være lidt udfordret, er, at de ikke på samme måde som carbon grips ”klistrer” til pull-up baren. JAW Grips giver dig en god beskyttelse af dine håndflader, især hvis du tilføjer en smule kalk mellem gripsene og din håndflader, men helt den samme beskyttende effekt, som carbon eller læder grips, fås ikke. Derudover vil de også blive slidt hurtigere end f.eks. carbon grips, hvilket man skal være bevidst om.

 

Plus

 • Blødt og fugtabsorberende stof
 • Ideelle til lange workouts, hvor der skiftes hyppigt mellem øvelserne
 • Fleksible og behagelige
 • Generer ikke dit greb under øvelser, hvor grips ikke er nødvendige, såsom burpees og sjipning
 • Prisen

Minus

 • Kortere holdbarhed end carbon og læder grips
 • ”Klistrer” ikke til pull up baren
 • Mindre beskyttende effekt end carbon og læder grips
 • Ikke så velegnede til meget glatte pull-up barer

 Prismæssigt ligger JAW Grips i den lave ende, hvilket kan retfærdiggøre den lidt kortere holdbarhed end f.eks. carbon og læder grips. Om du bør vælge JAW Grips afhænger lidt af dit formål med gripsene. Vil du gerne have grips på under hele workouten, uden at skulle tage dem af mellem øvelserne, er JAW Grips et rigtig godt valg. Derudover er de, som før nævnt, svedabsorberende, hvilket er et plus. Endvidere er de velegnet til nybegynderen, der ingen grips har men gerne lige vil se, om det er noget, de ønsker at bruge, inden de investerer et lidt større beløb i det. De kan også fungere fint som et supplement til et eksisterende par carbon eller læder grips, da de er ideelle til lange udmattende metcons og wods.

Find dine JAW Pullup Grips her.

 

Læs også: Test af knæbind - Guide til valg af de bedste knæbind på markedet

 

PicSil Azor Grips

PicSil er et af de førende brands indenfor produktion af grips. PicSil er grundlagt i Spanien, og virksomheden har i flere år produceret grips for andre brands. Foruden at producere grips for andre brands producerer PicSil selv en lang række grips. Et af disse par grips er PicSil Azor Grips. PicSil Azor Grips er fremstillet med patenteret stof, som ifølge PicSil selv giver en blød inderside samt en maksimal lethed. Ved nærmere eftersyn synes dette at være tilfældet. En klar fordel ved PicSil crossfit Grips er, at de er meget komfortable at have på, hvilket skyldes det bløde stof, som de er fremstillet af. Det gør at fleksibiliteten er stor, hvilket er godt, hvis du skifter meget mellem øvelserne og f.eks. skal lave down ups eller sjippe. Derudover er åndbarheden i top, hvilket skyldes de små huller, disse PicSil Grips er fremstillet med.

I forhold til Bear KompleX føles de en anelse mindre ”sticky” i baren, men de giver stadigvæk et godt greb. Med hensyn til velcrolukningen er der ingen pudeeffekt i denne, hvilket trækker en anelse ned i komforten, men det er kun noget, der mærkes noget til, hvis du får et træk i håndleddet enten i form af, at du hopper forkert op i baren, eller at du har fastpænt dem for stramt eller forkert på håndleddet.

 

 Plus

 • Blødt og åndbart stof
 • Komfortable og fleksible
 • Ideelle at have på under hele workouten, da de dels er åndbare og dels ikke generer dit greb ved øvelser, der ikke kræver grips

Minus

 • ”Klistrer” mindre til pull-up baren end carbon fiber grips
 • Ingen pudeeffekt i velcro-lukningen

 

PicSil crossfit grips model Azor ligger cirka midt i feltet rent prismæssigt. Der er alt i alt tale om et par rigtig gode grips til pengene, og det understreges desuden af, at crossfitteren BK Gudmundsson har testet og benyttet dem i næsten 3 år, uden af at de er gået i stykker eller at grebet har ændret sig.

Find dine PicSil Grips her.

 

Bear KompleX Leather Grips

Det sidste par grips i denne test er Bear KompleX Leather Grips. Bear KompleX Leather Grips er fremstillet af ægte læder. Bear KompleX Leather Grips er tykkere end almindelige grips og er faktisk de tykkeste i Bear KompleX grips serien. Dette par grips er et par rigtig gode all-around grips. De kan bruges til pull-up baren, ringene, kettlebells og håndvægte, og så er de produceret til at kunne holde i lang tid. Til forskel fra Bear KompleX Carbon Grips skal disse lige slides lidt til, før den fulde effekt opnås. Det kan typisk være efter 4-5 workouts, hvor gripsene er blevet benyttet i et tilstrækkeligt omfang. Derudover holder disse grips kalk rigtig godt, bedre end carbon grips. Modsat carbon grips er det i højere grad en fordel at benytte kalk til disse grips, hvorimod kalk til carbon grips ikke er nødvendigt.

Disse grips er komfortable og formes stort set efter hånden, men er du en øvet crossfitter, der laver rigtig mange reps enten i baren eller ringene, er der en lidt højere risiko for at dine hænder kan flosse end ved brug af f.eks. carbon grips. Hvis du ikke benytter kalk, kan der efter noget tid godt opstå lidt slitage i huden. Derudover er de mere velegnet til en rug bar fremfor en hel glat bar. Alt i alt er de et par rigtig gode grips, velegnede til nybegyndere eller medium øvede crossfittere.

 

Plus

 • Bløde, komfortable og fleksible grips
 • Holder kalk rigtig godt
 • Gode all-around grips
 • Meget holdbare

Minus

 • Ikke så velegnede til glatte pull-up barer
 • Skal slides til før den fulde effekt opnås
 • Hænder kan godt flosse lidt ved rigtig mange repetitioner uden brug af kalk

                    Prismæssigt ligger de i den lidt højere ende, men det udlignes af holdbarheden, som er rigtig god. Derudover påvirkes effekten stort set ikke af længerevarende slitage.

Find dine Bear KompleX Leather Grips her.