Test af knæbind - Guide til valg af de bedste knæbind på markedet

Anmeldelse af knæbind:

Knæbind. Du har højst sandsynligt mødt flere, der benytter dem og undret dig over, hvad deres primære formål er. Er det noget med støtte, varme eller beskyttelse mod slag? Og er knæbind godt? Svaret er, at knæbind er lidt af det hele, men primært så hjælper knæbind med varmeopretholdelse, kompression og stabilitet og ja, så er knæbind godt, hvis behovet er der, og hvis det benyttes i kombination med grundig opvarmning og korrekt teknik. Mere specifikt øger knæbind blodgennemstrømningen, så inflammation reduceres. Knæbind bør også, hvis kvaliteten er i orden, forbedre muskelkontrollen, når du løfter eller dyrker funktionel træning, ligesom belastningen på knæene mindskes. Knæbind er på ingen måde en garanti mod sportsskader, men knæbind kan i kombination med god opvarmning og korrekt teknik være med til at forebygge dem. Mange mennesker døjer dagligt med knæproblemer og søger f.eks. derfor efter knæbind til slidgigt, knæbind til meniskskade, knæbind til springerknæ og knæbind til løberknæ, og derfor bør du være opmærksom på, om det, du overvejer at købe, hjælper i netop din situation. Døjer du med deciderede skader som f.eks. de førnævnte, kan det være en god idé at søge professionel vejledning, inden et eventuelt køb foretages. Fejler dit knæ derimod ikke noget videre seriøst udover blot lidt ømhed, kan du med fordel anskaffe dig et par knæbind og dermed benytte dem i kombination med opvarmning og korrekt teknik, så du reducerer risikoen for skader.

 

Læs også: Test af grips til crossfit - Guide til valg af de bedste grips til crossfit på markedet.

 

Hvilket knæbind skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige typer af knæbind, f.eks. knæbind med velcro, neopren knæbind, elastik knæbind, støttebind til knæ, knæbind i store størrelser, knæbind i små størrelser, så det kan derfor være svært at vide, hvad er godt, og hvad der er knap så godt til ens behov. I denne test vil fokus dog være på nogle af de bedste knæbind, der findes på markedet primært rettet mod crossfit, styrketræning og vægtløftning. Fordele og ulemper ved hvert enkelt knæbind, samt prisleje, vil indgå i testen. Læs med i nedenstående test og få tips til valg af dit næste knæbind.

 

Rehband RX Original 7mm knæbind

Rehband RX Original 7mm knee sleeves er uden tvivl et af de bedste produkter på markedet, og så er det et IPF og IWF anerkendt vægtløftnings knæbind, der benyttes af rigtig mange professionelle vægtløftere og crossfit atleter rundt omkring i verdenen. Og det med god grund. For Rehband knee sleeves har en rigtig god balance mellem støtte og mobilitet. Et Rehband knæbind giver en god støtte uden at det påvirker din bevægelighed, hvilket er meget vigtigt i vægtløftningsøvelser såsom snatch og clean & jerk. Derudover har Rehband en rigtig god pasform, der gør, at knæbindet sidder meget komfortabelt omkring knæet, ligesom det er fremstillet med en forstærket syning for ekstra holdbarhed. Knæbindet er desuden godt til at holde knæet varmt, så du mindsker risikoen for at overbelaste knæet. Det faktum, at knæbindet er så godt til at holde knæet varmt, gør dog også, at det kan glide lidt omkring knæet, hvis man sveder meget. Det betyder, at man i ny og næ skal justere det lidt, f.eks hvis man dyrker funktionel træning. Det er dog kun, hvis man sveder meget, at dette er nødvendigt. Derudover kan et andet minus ved knæbindet være, at det mangler lidt støtte ved rigtig tunge løft, såsom tunge squats. Her bør man muligvis overveje at vælge et andet knæbind, som giver ekstra meget støtte.

 

Plus

 • Optimal balance mellem støtte og bevægelighed
 • Komfortabel pasform
 • Velegnet til vægtløftning og funktionel træning såsom crossfit
 • Godt til at holde knæet varmt

Minus

 • Åndbarheden er begrænset, hvis man sveder rigtig meget
 • Begrænset støtte ved meget tunge løft såsom squats                           

Prismæssigt ligger de i et meget fornuftigt leje, og man får et alsidigt kvalitetsknæbind til pengene.

Find dit Rehband knæbind her.

 

Eleiko knæbind Jet Black 7mm

Eleiko har gennem mange år har været et førende brand i vægtløftningsverdenen og er måske mest kendt for deres vægtløftningsstænger og vægtskiver, som bl.a. benyttes til EM i vægtløftning. Foruden vægtløftningsudstyr producerer Eleiko også vægtløftningsbælter, wrist wraps, pulling straps og meget mere. Eleiko er garant for kvalitet, og deres knæbind er ingen undtagelse. Kvaliteten fornemmes straks, når man holder et Eleiko Jet Black 7mm knæbind i hånden. Materialet er fast, men stadigvæk fleksibelt. I forhold til Rehband er materialet en anelse mere fast, hvilket kan have en betydning i forhold den støtte, du vil opleve, når du løfter tungt, som vil være en anelse større, ligesom det kan have betydning for, hvor meget knæbindet eventuelt vil glide under en workout, hvor du skal bevæge dig hurtigt. Fornemmelsen er nemlig, at det glider en anelse mindre grundet den større fasthed, men er derfor også lidt mindre bevægeligt end f.eks. Rehband, som er lidt mere fleksibelt. Overordnet set er vurderingen, at dette knæbind er mere velegnet til tunge løft og mindre velegnet til funktionel træning med hurtige skift og hurtige bevægelser.

 

Plus

 • Stabiliserer knæleddet og giver rigtig god støtte ved tunge løft
 • God varmeopretholdelse til knæet
 • Sidder godt fast på knæet selv ved høj svedproduktion, hvilket betyder, at placeringen af knæbindet ikke skal justeres så hyppigt

Minus

 • Mindre fleksibelt end nogle af konkurrenterne, hvilket kan have betydning ved træningsøvelser, der kræver hurtige skift og bevægelser
 • Den høje kvalitet afspejler sig også i prisen, som er en anelse højere end nogle af konkurrenterne i denne test

                                     

   

  Prismæssigt er de lidt højere end alternativerne i denne test, men den gode kvalitet kompenserer for den lille prisforskel. Alt i alt et rigtig godt knæbind fra Eleiko.

  Find dit Eleiko knæbind her.

   

  Læs også: Test af speed ropes - Guide til valg af det bedste speed rope på markedet.

   

  Bear KompleX knæbind Black 7mm

  Den amerikanske producent Bear KompleX er mest kendt for deres grips, men er også en stor producent af vægtløftningsbælter, speed ropes, fitnesselastikker, liftting straps og ikke mindst knæbind. Og deres knæbind er en seriøs konkurrent til Rehband og Eleiko. Bear KompleX startede med at producere knæbind til funktionel træning, men er siden hen også blevet et mærke, som benyttes i vægtløftningsverdenen. Deres Bear KompleX neopren knæbind Black 7mm er nemlig godkendt af United States Powerlifting Association (USPA) og er et rigtig godt alternativ til de to andre knæbind i denne test. Knæbindet har, ligesom de to andre knæbind, en god balance mellem støtte og mobilitet, men er modsat knæbindet fra Rehband og Eleiko fremstillet med fire syninger lodret og ikke to. Dette gør, at det kan sidde meget tæt omkring knæet og dermed give et unikt fit, ligesom det gør, at knæbindet i højere grad bliver på plads under en workout. Varmeopretholdesen er grundet dette tætte fit derfor også lidt større end alternativerne, modsat bevægeligheden, som er lidt mindre. Dette kan have en betydning, hvis du er i gang med en WOD eller en metcon, hvor du har hyppige skift mellem øvelserne, men igen er der tale om gradsforskelle, som man kun bemærker, hvis man er en erfaren bruger af knæbind. Det skal dog nævnes, at hvis du prioriterer stor bevægelighed, kan du med fordel vælge Rehband, da Rehband er et lidt bedre alternativ, hvis du skal benytte dem til funktionel træning. Derimod er støtten ved tunge løft til gengæld rigtig god, og dette knæbind er yderst velegnet til squats, dødløft og olympiske løft.

   

  Plus

  • Fire syninger lodret giver et unikt og tæt fit, hvilket resulterer i, at knæbindene i højere grad bliver på plads under en workout
  • God støtte ved tunge løft såsom squats, dødløft og olympiske løft
  • God varmeopretholdelse
  • Et godt par knæbind til pengene

  Minus

  • Mindre bevægelige end alternativerne i denne test og derfor mere velegnede til tunge løft end funktionel træning

                             

  En fordel ved dette knæbind er, at det prismæssigt er det billigste i denne test, og alt i alt får du et godt sæt knæbind til pengene.

  Find dit Bear KompleX knæbind her.