Test af speed ropes - Guide til valg af det bedste speed rope på markedet

Anmeldelse af speed ropes:

At sjippe er en effektiv metode at forbrænde kalorier på. Faktisk er sjipning ifølge et amerikansk studie mere effektivt end løb til at forbrænde kalorier. 10 minutters intensiv sjipning kan være lige så effektivt som 30 minutters løb og samtidigt være mere skånsomt mod knæ, hofte og led. Træning skal være sjovt, og det er træning med sjippetov. Sjipning kan udføres på mange forskellige måder, da du kan lave forskellige øvelser med varierende intensitet, ligesom sjipning også blot kan være en del af en workout, som det ofte er til crossfit. Sjippetov til crossfit, eller speed ropes, som det ofte betegnes som i crossfit-verdenen, kendetegnes ofte af lette håndtag, hurtige kuglelejer og et hurtigt kabel. Et sjippetov med hurtige kuglelejer, lette håndtag og et hurtigt kabel er en rigtig god investering, hvis du ønsker at bringe din sjipning til næste niveau. Hvis du f.eks. har svært ved at nå 2 gange over kablet og lave double unders, bliver dette markant lettere med et speed rope. Hvis du vil forbedre din fitness og din teknik med sjippetov, så køb et sjippetov, der har ovenstående 3 karakteristika, og så kan du, næste gang du har dit sjippetov med til træning, forsøge dig med double unders eller endda triple unders.

Læs med i nedenstående test og få tips til at vælge det bedste sjippetov til netop din type træning. Der findes mange sjippetov på markedet f.eks. sjippetov med vægt, sjippetov med korte håndtag, sjippetov med lange håndtag, sjippetov hvor kablet ikke har ydre coating osv. Nedenunder kan du læse en test af udvalgte speed ropes, som benyttes af nogle af de førende crossfittere i verden. Fordele og ulemper ved hvert enkelt speed rope samt prisleje vil indgå i testen. Læs med og få inspiration til dit næste speed rope!

 

Læs også: Test af grips til crossfit - Guide til valg af de bedste grips til crossfit på markedet.

 

Bear KompleX Hummer Speed Rope

Bear KompleX Speed Rope er et kvalitetssjippetov fra den amerikanske producent Bear KompleX. Bear KompleX er et af de allerstørste brands indenfor crossfitverdenen, og det er ikke uden grund. For de laver kvalitetsprodukter til fornuftige priser. Dette speed rope fra Bear KompleX er ingen undtagelse. Sjippetovet kommer med 2 kabler og har den hurtigste opsætnings/-justeringstid på markedet. Det er så let at sætte op, at du blot skal sætte kablet ind i lejet, justere længden og derefter klikke det på plads. Derefter er det klar til brug. Bear KompleX Hummer Speed Rope er kendt for dets gode aluminiumshåndtag. Håndtagene har en god omkreds, en god længde og en tilpas tung vægt, og det forstærker alt i alt grebsfølelsen.

Vægten på sjippetovet kan dog også være Hummer Speed Ropets udfordring. Laver du rigtig mange double unders, kan det føles lidt tungere for armene grundet vægten på aluminiumshåndtagene. Der er dog tale om gradsforskelle, og du skal være en øvet crossfitter for at bemærke forskellen. Hastigheden på tovet hører til cirka i midten af feltet. Det er et hurtigt speed rope og hurtigt nok til langt de fleste crossfittere, men er du konkurrence atlet, kan du med fordel vælge et RPM Speed Rope, som er et af de allerhurtigste sjippetove på markedet, hvilket du kan læse mere om nedenunder.

 

Plus

  • Hurtigste opsætnings/-justeringstid på markedet
  • God størrelse på håndtagene giver en god grebsfølelse (dvs. omkreds, længde og vægt)
  • Hurtige kuglelejer
  • Prisen – et kvalitetssjippetov til pengene

Minus

  • Vægten på håndtagene kan være en anelse mere udfordrende for armene, hvis du laver rigtig mange double unders end speed ropes med små lette håndtag, såsom RPM og EliteSRS

Prismæssigt ligger Bear KompleX Hummer Speed Rope midt i feltet, men du får et rigtig godt sjippetov til pengene.

Find dit Bear KompleX Hummer Speed Rope her.

 

RPM Session4 Speed Rope

RPM Speed Rope er et af de hurtigste speed ropes på markedet og et godt stykke crossfitudstyr, hvis du gerne vil konkurrere. Det skyldes det patenterede dobbelte lejesystem, som giver et hurtigere og bedre spin. Den patenterede dobbelt-akse rotations-mekanisme gør, at kablet kan drejes omkring 2 akser. Den ene akse omkring håndtagets længde, dvs. omkring hånden, og den anden akse vinkelret ud fra håndtaget. Det gør at kablet ikke vrider sig og dermed bliver snoet. Hermed fås et mere effektivt spin af kablet og dermed en højere hastighed. Derudover giver de rillede håndtag et solidt greb, når du holder på aluminiumshåndtagene, som er fremstillet med meget stor præcision. Disse funktioner gør at RPM Speed Rope ofte benyttes til konkurrencer af nogle af de førende crossfit atleter i verden.

Netop det faktum at et RPM Speed Rope er så hurtigt gør også, at det ikke er et velegnet speed rope til begyndere. Hvis du ikke har styr på teknikken til f.eks at lave double unders, kan du meget let opleve, at kablet snurrer for hurtigt rundt, og at du ikke kan følge med, når du hopper. Kablet vil derfor ofte ramme ind i din ryg, hvilket kan føles en smule ubehageligt. Derfor anbefales det, hvis du er ny og forsøger dig med double unders, at starte med et lidt langsommere speed rope, hvor du kan få styr på teknikken først. En anden ting, du skal være opmærksom på med et RPM sjippetov, er, at der kan komme et knæk i kablet, som kan påvirke dit spin, hvis du ikke er forsigtig med at pakke det sammen. Derfor er det vigtigt, at du er omhyggelig med pakke det sammen, når du er færdig med at bruge det. Rul det sammen i cirkler i stedet for at ”proppe” det ned i mikrofiberposen. Undgå også at benytte speed ropet på asfalt, da det vil flosse kablet og dermed blive ødelagt.

 

Plus

  • Dobbelt patenteret lejesystem giver et hurtigere og mere effektivt spin
  • Dobbelt-akse rotationsmekanisme gør at kablet kan drejes omkring 2 akser, hvilket bevirker at kablet ikke vrider sig
  • Mulighed for at skifte til et ’Bare’ kabel (dvs. uden coating) som er endnu hurtigere
  • Rillede aluminiumshåndtag giver et solidt greb under øvelsen
  • Et af de hurtigste sjippetove på markedet
  • Benyttes ofte af de bedste i verden hvilket vidner om kvaliteten

Minus

  • Ikke velegnet til nybegyndere der gerne vil lære at lave double unders
  • Et knæk i kablet kan opstå hvis du ikke er omhyggelig med at pakke kablet efter brug
  • Hvis det benyttes på asfalt, kan du risikere at kablet bliver flosset og dermed ødelagt
  • Prisen – ligger i den lidt højere ende af prisskalaen

Prismæssigt ligger RPM Speed Rope i den høje ende af feltet. Det er ofte sådan, at man får, hvad man er villig til at betale for, og i det her tilfælde fås noget nær det bedste, hvis man altså er villig til lige at give det ekstra, et RPM Speed Rope koster.

Find dit RPM Speed Rope her.

 

Læs også: Test af knæbind - Guide til valg af de bedste knæbind på markedet

 

SPRI Speed Rope

SPRI Speed Rope er et billigt speed rope, der er velegnet til nybegyndere og let øvede personer. Sjippetovet er meget holdbart og velegnet til stort set alle overflader, hvilket gør det ideelt at have med på ferien eller som et ekstra speed rope til brug på overflader, som dit normale speed rope ikke kan tåle. Det bløde kabel kan nemlig tåle hårde og ru overflader, og det bliver ikke flosset på samme måde som f.eks. stålkabler bliver på fliser og asfalt. Det bløde kabel er også knækfrit, hvilket betyder at du ikke behøver bekymre dig om unødige knæk i kablet, når du pakker det ned igen. Længden på kablet er let at justere, så du kan justere det til akkurat din højde.

Der, hvor SPRI Speed Rope adskiller sig fra de dyrere modeller, er, at det ikke er udstyret med et lige så hurtigt kabel som de andre sjippetove i denne test. Kablets natur gør, at det ikke kan opnå den samme fart som de coatede stålkabler. Det kan gøre det sværere at ramme et højt antal sammenhængende repetitioner, da armene skal arbejde hårdere end ved et lettere speed rope. Håndtagene er fremstillet af ren plastic, hvilket gøre håndtagene meget lette, men den samme lækre følelse, som f.eks. aluminiumshåndtag, fås ikke.

 

Plus

  • Robust speed rope
  • Prisen - et billigt sjippetov. Et godt speed rope til pengene
  • Det bløde kabel er velegnet til alle overflader
  • Knækfrit kabel
  • Nemt at justere

Minus

  • Det bløde kabel kan ikke opnå samme fart som et coated stålkabel
  • Plastic håndtagene giver ikke den samme grebsfølelse som aluminiumshåndtag

Prismæssigt ligger SPRI i den lave ende af prisskalaen. Et rigtigt godt speed rope til pengene, men ikke en seriøs konkurrent til de andre speed ropes i denne test.

Find dit SPRI Speed Rope her.

 

PicSil Bee Jump Rope

PicSil Bee Jump Rope har ifølge PicSil selv udviklet verdens første selvjusterende speed rope. Med selvjusterende menes der den klik-funktion, som er indbygget i håndtagene og som betyder, at en unbrakonøgle ikke behøves. Det gør sjippetovet meget nemt at justere hvis man har brug for det undervejs i en workout. Derudover er PicSil Bee Jump Rope et af de hurtigste på markedet, hvilket hjælper hvis man laver double unders.

Hvis der skal påpeges noget ved PicSil Bee Jump Rope, kan det måske være størrelsen på håndtagene. Håndtagene er lidt i den større ende både hvad angår vægt og længde. Hvis du foretrækker dette, er det et ideelt speed rope, men hvis du er vant til små lette håndtag, vil du måske synes, at de kan føles lidt for store.  

 

Plus

  • Klik-funktion hvilket gør det hurtigt og nemt at justere
  • Hurtigt speed rope med dobbelt-leje funktion
  • Velegnet til double unders

Minus

  • Hvis du er vant til små lette håndtag, bør du måske overveje et andet speed rope

Prismæssigt ligger PicSil Bee Jump Rope midt i feltet, hvilket er helt acceptabelt da du får meget sjippetov for pengene.

Find dit PicSil Bee Jump Rope her.

 

EliteSRS Surge 3.0

EliteSRS Speed Rope er et rigtigt hurtigt sjippetov designet til double unders. Faktisk så hurtigt at håndtagene let kan spinne op til 1 minut, hvis du holder dem i hånden og spinner dem rundt. Det skyldes det nye kuglelejedesign som EliteSRS har formået at kreere. Foruden det nye kuglelejedesign har EliteSRS Surge 3.0 patenterede 3. generationshåndtag med skumgrebs design, som sikrer et godt greb under træningsøvelsen. Det ene håndtag har desuden en indbygget skrue i bunden, så du kan justere længden på kablet.

Der hvor EliteSRS Surge 3.0 måske er lidt udfordret i forhold til konkurrenterne er i forhold til størrelsen på håndtagene. For langt de fleste vil størrelse være tilstrækkelig, men har du lidt større hænder, kan håndtagene måske føles lidt små at holde fast i. Det er lidt en tilvænningssag, men foretrækker du et speed rope med lidt længere håndtag, bør du måske overveje en anden model.

 

Plus

  • Hurtigt speed rope til double unders der har et imponerende nyt kugleleje design, som gør det muligt at spinne håndtagene rundt i op til 1 minut
  • Behageligt skumgrebsdesign
  • Indbygget skrue i bunden af håndtaget til at justere længden på kablet

Minus

  • Længden på håndtagene. Hvis du har store hænder, kan håndtagene føles små.

 

 

 

Prismæssigt ligger EliteSRS Speed Rope ligesom PicSil Bee Jump Rope midt i feltet. Meget værdi for pengene i et speed rope, der dækker langt de fleste motionisters behov.

Find dit EliteSRS Surge 3.0 Speed Rope her.