Test af vægtløftnings straps – Guide til valg af de bedste vægtløftnings straps

Test af straps

I denne test finder du en hurtig guide til nogle af markedets allerbedste vægtløftnings straps, men først finder du en kort introduktion til hvilke øvelser vægtløftnings straps kan benyttes til, hvornår vægtløftnings straps bør anvendes og hvordan du benytter dem mest effektivt.

Vægtløftningsstropper er et rigtig godt stykke udstyr at have med sig til træning. Dette skyldes blandt andet at de kan benyttes til en række forskellige øvelser såsom dødløft, Romanian deadlift, dumbbell deadlift, barbell shrugs samt en række forskellige maskine og dumbbell row øvelser.

Men har du overhovedet brug for dem og hvornår bør vægtløftnings straps i så fald benyttes? Det korte svar er at det afhænger af dine mål. Vægtløftning straps er på ingen måde et must, da du sagtens kan løfte uden. Det kan endda være en go idé, hvis du er nybegynder at starte uden, så du lærer den korrekte teknik uden brug af straps. Vægtløftnings straps kan til gengæld være et rigtig godt supplement når du har opnået god løfteteknik.

 

Fordele ved at benytte straps

Fordelene med vægtløftnings straps er, at de kan hjælpe dig når dit greb er ved at give efter. Det sker typisk når du løfter tungt og er dybt inde i sættet. Vægtløftnings straps kan dermed aflaste dine håndled og dit greb. Fordi du kan aflaste dine håndled og dit greb bliver det lettere for dig at overføre din styrke til selve løftet. Det bliver dermed i højere grad din styrke og ikke hvor friske dine håndled og dit greb er, der afgør hvor godt et løft du får.

Hvordan benytter du vægtløftningsstropperne mest effektivt? Det der er afgørende er at du får snurret stroppen så effektivt rundt om vægtløftningsstangen eller håndvægten som muligt og at selve stropperne sidder tilpas på dine håndled. Det kræver lidt øvelse at få lært teknikken korrekt, men når først du har lært det kan det gøres meget hurtigt. Det er ret vigtigt at få tilpasset vægtløftningsstropperne ordentlig, da de ellers vil kunne overbelaste dine håndled. 

 

Eleiko Pulling Straps

Eleiko Pulling Straps er en klassisk vægtløftnings strap, som vi kender det. Det er en simpel model, som bare fungerer. Eleiko er et top-brand indenfor vægtløftning og deres produkter er af høj kvalitet. Eleiko er kendt for at lave holdbare produkter. Disse stropper er ingen undtagelse. Eleiko har uden tvivl med denne model lavet nogle holdbare vægtløftnings straps. Eneste lille sidebemærkning er at modellen er uden polstret beskyttelse i håndleddene, men igen så er dette et spørgsmål om smag og behag. Nogle atleter foretrækker med og andre uden. Alt i alt et rigtig godt produkt fra Eleiko, som kan hjælpe dig med at løfte tungere uden af gå på kompromis med din løfteteknik.

 

 

 Eleiko Pulling Straps, læder

Eleiko Pulling Straps i læder er et alternativ til de andre straps, som er lavet af stof. Materialet er lavet af vegetabilsk garvet læder fremstillet i Sverige. Disse straps udmærker sig ved at være meget komfortable og formentlig mere komfortable end de andre modeller. Prisen er en anelse højere end alternativerne, men hvis du vægter komfort og lækkert materiale højt, er dette helt sikkert et godt alternativ til stofvarianterne.  

 

 

Bear KompleX Lifting Straps

Bear KompleX Lifting Straps er et godt alternativ til Eleikos Pulling Straps. Disse løftestropper er designet med en ekstra syning som kan modstå ekstra vægt når du har mange vægtskiver på stangen eller løfter de tunge dumbbells. Et plus ved denne model er at den har polstret beskyttelse af neopren, som kan være med til sikre en mindre belastning af håndleddene. Der er ingen tvivl om at Bear KompleX har udviklet et rigtig godt produkt her, som kan hjælpe dig på vej mod en ny PR.

 

 

PicSil Lifting Straps

PicSil Lifting Straps er sidste variant i denne test og også det billigste alternativ. Disse lifting straps er ligesom modellen fra Bear KompleX udstyret med polstring hvilket er et plus hvis du gerne vil skåne dine håndled lidt ekstra. Derudover er de lavet i et stærkt materiale, som gør det muligt for dig at overføre din styrke på bedste vis til vægtstangen eller håndvægtene, så du kan løfte endnu tungere og dermed blive endnu stærkere. Hvis du er til en lidt billigere variant, som kan nogenlunde det samme som Bear KompleX, er dette et rigtig godt alternativ.

 

 

 

Konklusion

Ovenstående modeller udmærker sig alle ved at de er nogle af de bedste vægtløftnings straps til styrketræning på markedet. Dette skyldes især kvaliteten af de materialer der er blevet brugt og så skyldes det også, at alle varianter er udviklet af store anerkendte virksomheder der leverer produkter til de bedste atleter i verden. Hvornår skal man bruge vægtløftnings straps er individuelt og nogle foretrækker slet ikke at benytte dem. Vægtløftnings straps er gode i de tilfælde hvor du ønsker at aflaste dit greb og dine håndled. De fleste vil formentlig kunne løft lidt tungere udelukkende fordi træningsstropper gør det lettere at overføre din styrke fra din krop. Du vil formentlig føle at det er lidt lettere at holde dit opspænd og din gode teknik når du benytter dem.

 

Køb vægtløftnings straps hos BetterFitness her.