Test af Wrist Wraps – Guide til valg af de bedste håndledsstøtter

Test af Wrist Wraps – Guide til valg af de bedste håndledsstøtter

I denne blog tester vi nogle af markedets bedste wrist wraps. Håndledsstøtter (eller wrist wraps) er ideelle at bruge, hvis du har håndledssmerter og hvis du gerne vil have støtte, når du udfører tunge løft såsom dødløft. Håndledsstøtter øger stabiliteten, når du løfter, samtidigt med at det mindsker belastningen på dine håndled. Dette kan være meget nyttigt, når du f.eks. laver bænkpres, dødløfter eller curler. Har du en tendens til at belaste dine håndled unødvendigt meget samt at få smerter, kan wrist wraps derfor være en rigtig god investering.

Der findes flere forskellige fabrikater og modeller, og nedenunder vil et udvalgt antal blive testet.

 

Eleiko Weightlifting Wrist Wraps

Eleiko er et svensk topbrand, som kun fremstiller produkter af høj kvalitet, og denne model er ingen undtagelse. Produktet føles rigtigt lækkert, ligesom det er meget komfortabelt at have på håndleddene. Modellen er designet med det formål at positionere dine håndled bedre ved tunge løft, og det kan mærkes, når man tager dem på. Materialet er elastisk, hvilket giver dig støtte, og håndledsstøtterne er markeret med hhv. venstre og højre, så du opnår det optimale fit før du løfter. Derudover er der på denne model en indbygget tommelfingerkrog, som gør det lettere at vikle håndledsstøtterne omkring håndleddene. Alt i alt et rigtig nogle rigtig gode wrist wraps.

                                        

 

Rehband X-RX Wrist Wraps

Rehband er ligeleds et svensk kvalitetsbrand, som har udviklet en rigtig god håndledsstøtte. Denne Rehband model er modsat håndledsstøtterne fra Eleiko mere stift i materialet. Det kan være en fordel, hvis man vil have maksimal stabilisering under selve løftet og have følelsen af, at ens håndled føles mere ”låst” under selve løftet. Det er dog et spørgsmål om smag og behag og hvilke krav, man har til hvad en håndledsstøtte skal kunne. Længden er ideel til de fleste øvelser, og krog-og-løkke-lukningen muliggør hurtig justering af håndledsstøtten samt forbedret placering af selve håndledsstøtten på dine håndled. Velcrolukningen gør det muligt at justere stramheden, så det kan tilpasses i forhold til det løft, du skal i gang med. Selve materialet er lavet af et blødt stretchmateriale, som giver øget komfort, og stabilitet og remmens længde kan tilpasses dit behov. Alt i alt et par super håndledsstøtter fra Rehband.

 

 

Bear KompleX Wrist Wraps

Den amerikanske producent Bear KompleX er en seriøs udfordrer til de svenske brands Eleiko og Rehband. Bear KompleX, som er et af de største amerikanske crossfit brands, har lavet nogle rigtig gode håndledsstøtter. En af de største fordele ved Bear KompleX wrist wraps er, at de er meget velegnede til funktionel træning og derfor er en rigtig god allround håndledsstøtte. De kan benyttes til en række forskellige øvelser såsom handstand pushups, overhead squats, push pres, bænk øvelser, osv. Grundet stoffets kvalitet og elasticitet, og det faktum at de er svedabsorberende, gør, at der uden tvivl er tale om nogle af markedets bedste crossfit håndledsstøtter. Er du dog mere fokuseret på ren olympisk vægtløftning eller powerløft, bør du måske overveje håndledsstøtterne fra Rehband eller Eleiko, da de er velegnede til tunge løft.

 

 

PicSil Wrist Wraps

PicSil Wrist Wraps er den sidste variant i denne test og er ligesom Bear KompleX en håndledsstøtte meget velegnet til funktionel fitness. Det elastiske materiale lavet i bomuld gør dine bevægelser mere frie uden at gå på kompromis med støtten. Foruden elasticititen føles modellen fra PicSil meget behagelig at have på. Du vil uden tvivl kunne have disse håndledsstøtter på gennem en hel workout uden at føle nogen gene overhovedet. Skal du løfte meget tungt, bør du ligesom med Bear KompleX variaten måske overveje Rehband eller Eleiko for øget støtte.

 

 

Konklusion

Wrist wraps kan være et rigtigt godt supplement til din træning, hvis du ønsker mere støtte til dine håndled. Hvilket brand eller model, du bør vælge, afhænger af, hvad formålet med din træning er. Skal du løfte tungt, skal du dyrke funktionel træning eller skal du begge dele, ja så kan der være lidt forskel på varianterne. Alle håndledsstøtter i denne test kan benyttes til al slags træning. Gradsforskellene ligger i hvor meget støtte man ønsker under sin workout.

 

Køb wrist wraps hos BetterFitness her.