Træning med ankelvægte og håndledsvægte. Hvad er fordelene, hvordan benytter du dem, og hvilke øvelser giver de bedste resultater?

Ankelvægte og håndledsvægte er populære som aldrig før. En af årsagerne til dette skyldes formentlig den stigende eksponering, der er på de sociale medier, hvor ankel og håndledsvægte hyppigt indgår i hjemmeworkouts. Og det med god grund, for den effekt, den ekstra vægt har i forhold til at styrke dine arme, lår, baglår og bagdel yderligere, er god. Den energi den ekstra vægt kræver øger nemlig dit udbytte af træningen signifikant. Derudover vil din træning føles noget lettere, når du ikke har dem på.

 

Fordele ved ankelvægte og håndledsvægte?

En af flere fordele ved at benytte disse typer vægte er, at de kan benyttes til rigtig mange forskellige formål. Du kan selvfølgelig benytte dem til en lang række træningsøvelser, men du kan også have dem på derhjemme, når du er ude at gå, på løbeturen, når du er ude at rejse, til genoptræning osv. De er praktiske og fylder ikke ret meget. Det gode ved ankel- og håndledsvægte er, at du kan isolere musklerne og målrette træningen mod en specifik muskelgruppe. Derudover kan du med disse typer vægte bevæge dig frit i alle retninger, hvor du kan udføre forskellige rotationer, hvilket er en af fordelene med vægt, som er fastspændt til hhv. arme og ben.

 

Hvordan bruger man ankelvægte og håndledsvægte?

Ankelvægte og håndledsvægte har typisk en velcrolukning, som gør det let at fastspænde vægten til dine ankler og håndled. Det anbefales ikke at benytte for tung vægt, hvis du f.eks. bruger dem til gåture, da det kan overbelaste dit bækken og din nedre ryg. Ved specifikke træningsøvelser kan en højere vægt benyttes. Her afhænger det naturligvis også af, hvor mange repetitioner du ønsker at tage. Nedenunder kan du finde forslag til effektive træningsøvelser, hvor ankel- og håndledsvægte kan indgå.

 

Forslag til træningsøvelser med ankelvægte og håndledsvægte:

  1. Walking lunges
  2. Jumping squats
  3. Donkey Kicks
  4. Leg raises
  5. Bicycle kicks
  6. Wipers
  7. Side leg raise
  8. Mountain Climbers
  9. Flutter kicks
  10. Hollow hold

 

Foruden disse øvelser kan vægtene også benyttes til gåture og løbeture, og når du bevæger dig rundt i hjemmet. Et sæt ankelvægte og håndledsvægte kan være en rigtig god investering, hvis du ønsker lidt ekstra styrke i forhold til ”kun” at benyttes kropsvægten. Den ekstra vægt kan umiddelbart synes som lidt, men når du påbegynder en øvelse, vil selv en lille smule ekstra vægt føles noget mere krævende. Vægtene er populære fordi, de kan benyttes til rigtig mange øvelser og fordi de kan tages med overalt, selv i rejsekufferten når du skal på ferie. Ankelvægte og håndvægte fås i mange forskellige størrelser og design. Du kan f.eks. få 2 kg ankelvægte og 5 kg ankelvægte. Du kan få justerbare ankelvægte, hvor du kan tilføre og fjerne vægt alt efter dit styrkeniveau. Du kan få håndledsvægte til løb, osv. Du kan se et udvalg af ankelvægte og håndledsvægte her.